Followers

tolong klik ye....

weekend seorang pelajar

skema giler tajuk di atas...
abaikan.


assalamualaikum n good day everyone...
cewaahhhh.. skipping london la pulak...


hari ni dah pon hari jumaat...
sukanya apabila tiba hujung minggu 
sebab tak perlu pergi kelas.... 
yippeee.... hip..hip..horayyyyy.... 


tapi apabila bergelar seorang student,
hujung minggu pon tak macam cuti sebab bakal diisi dengan assigment, report, psm, plant design n bla bla bla....

so tiring.. so exhausted....

bila la akan berakhirnya semua siksaan ini?
tapi ade orang cakap, 

'berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian.. 
bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian'

masalahnya, minah ni dah la xpandai berenang. 
so cmne mau berenang-renang ke tepian tu?
alamatnya mati lemas la kat tengah parit tu..
tak ke naya minah senget yg bajet comel ni?
ok. cukup merepek minah senget.

haishhhh... macam mane la nak menempuhi sisa-sisa kehidupan sebagai seorang pelajar ni ye?
kepada abang, kakak, pakcik, makcik, atok, nenek, adik, moyang n sesiapa je la.....
tolong la bagi cadangan yang bernas macam beras cap era pilihan yang bernas tu...



ponat den gini gayo..
nanti tok sompat den mau menikah dah kojol..
tak ke nayo?
menjando la tok laki aku nampok gayo eh....


ok la.. minah pon dah maleh nak menaip laie..
lain maso la pulak minah taip lagi yo..
akhir kato, 
sampaikan salam minah wat semuo orang kampung 
termasuk kg sebelah n sebelah laie yo..
den beransur dolu la yo...
astalavista bebeh...
eh silap.. assalamualaikum...
chiiaawwwwww......

2 comments:

oranglidi said...

huhahuhauha. btul gak tu. bila ujung minggu kena pulun buat itu ini. hadeh.. tapi cam aku, folow de flow je la. haha

~MiNaH sEnGeT~ said...

haha.. sbb dh xlarat nk follow da flow la ni..
org ckp kalau kite asyik ikut arus je, nnt kita dihanyutkan plak dek arus sungai tu...
so nk try melawan arus plak la w'pon xpndai berenang.... hihihi....