Followers

tolong klik ye....

Keracunan

assalamualaikum n good evening everyone...


actually i'm damn sleepy rite now... huarghhhhhhh....
tapi saje stapler kan jap kelopak mata ni sebab tiba-tiba rase nak post something dalam blog..
dengan harapan bangun pagi esok ade orang sudi komen... hahaha...


actually dah 1minggu sakit ni tak mau berkurangan apatah lagi sembuh
hari ni baru first time untuk minggu ni minah makan nasi untuk lunch
dan tersangat la payah nak telan
dulu amik nasi separuh pon dah memang susah nak habis
sekarang suku pon dah payah nak masuk


ni semua sebab sakit yang entah ape punca ni
maybe keracunan tapi entah keracunan ape saya pon tak tau
dah pi klinik, dah seplastik ubat makan tapi tetap lagu tu jugak


tiap-tiap hari muntah
lepas makan walaupon sikit, akan terus rase bergelojak nak keluar balik
3,4 hari yang awal tu lagi teruk
muntah + cirit birit + sakit perut + sakit kepala
sekarang cirit birit je yang tahan sebab ade ubat tu die macam nak bagi sembelit pulak dah


actually la ni pon cheq tengah tahan rase mual yang bergelojak dalam tekak ni...
tolong la jangan muntah lagi dah..
penat tau makan-muntah-makan-muntah
bukan makan muntah macam badang tu tau


ade sesiapa boleh tolong saya tak..???
tolong la bagi idea macam mana nak hentikan semua ni..
penat wooo....


tapi ade la 1 kebaikan kata hatiku... 
hihihihi...
nak tau ape die??



jeng..




jengg...




jenggg.....




berat akan semakin menurun...


maka akalku pon menjawab:
hangguk hang tu berita baik..!!!
buatnya sampai tua hang jadi lagu ni hang nak ka minah oiiiii...????
nanti jadi anaroxia(tak tau eja) hang mau..???


uishhhh... betol jugak cakap akal ku itu...
so kalau ada sesiapa yang kesiankan cheq, tolong la bagi idea or solution ye...
cheq xmau jadi anak kak siah(anaroxia)
cheq nak jadi anak mama....
please ye kawan-kawan....

ok la, minah pon dah ngantok ni.. yawn... 
nk cabut balik stapler kat mata ni...
jom kita tido ye..
tapi sebelom tido tu jangan lupe bagi suggestion tau... ^_^


tata titi tutu
nite..nite.. everyone... 

4 comments:

armouris said...

info tentang keracunan makanan di SIHAT SELALU - Keracunan Makanan

~MiNaH sEnGeT~ said...

thanx ye armouris.. ^_^

Saifuddin said...

emmm
telan la pil khi chit teck aun...

~MiNaH sEnGeT~ said...

pil khi chit teck aun
or
pil chi kit teck aun? hihi...

nanti la telan.. huhu...