Followers

tolong klik ye....

FiZiKaL PeReMpUaN....

hai gurlz.. hai boyz..
how are u today?

hari ni effa nak cerita pasal bentuk fizikal pulak
ni bukan pasal perbandingan sesama gender tapi comparison secara am antara lelaki n perempuan

fizikal perempuan selalunya dikatakan kecil n lemah...
sebab ape?
sebab kebanyakan perempuan kecil n rendah daripada lelaki
walaupun ada juga lelaki yang comel2 gitu
tapi ape yang effa nak cakap kan ni adalah secara general..

perempuan selalu dipanggil lemah sebab bentuk fizikal mereka yang 'comel'
perempuan xseharusnya terus mengakui ape yang mereka katakan itu...
sebenarnya banyak kelebihan bagi perempuan dari segi fizikal camtu....
fizikal yang kecil tu besar kelebihannya

fizikal perempuan kebiasaannya kecil dari lelaki..
supaya lelaki boleh melindungi kaum perempuan...
supaya lelaki boleh mendakap perempuan..
n supaya lelaki boleh dukung perempuan...



untungkn perempuan?
dah besar pun still boleh didukung..
lelaki xboleh...
kalau lelaki dukung lelaki, orang kata songsang...
kalau perempuan dukung lelaki, terbalik pulak..
nanti orang kata lelaki tu ngade + lembik....
tapi kalau perempuan minta didukung, tandanya manja...
hihihihi....
i like.. =p
(part ni Mr Bear sila take note ye..)



so sape cakap fizikal perempuan yang kecil tu xde kelebihan?

” Wanita itu dijadikan dari tulang rusuk lelaki, tidak dari kepala untuk dijunjung dan tidak dari kaki untuk dialasi sebaiknya dari sisi, dekat dengan tangan untuk dilindungi dan dekat dengan hati untuk dikasihi”

4 comments:

Pendamba Mawar said...

dukung?hehe dakap? hurm romantik nye.untungla mr bear awak..:)

~eFFa sLumBeR~ said...

haha.. tu pun kalau mr bear sy tu romantik..
yg paling penting, tu pun kalau die larat.. haha..

Akito Boron said...

nice entry :)

~eFFa sLumBeR~ said...

thanx akito.. =)