Followers

tolong klik ye....

SuSaHnYe Laaaa NaK BanGuN SaHuR........

adoyaiiiii......
susahnye la nk bgn sahur...
nape ek????
effa cye msti ramai lg yg m'hadapi masalah yg same kn???
dan effa caye, bnda ni pon turut jd masalah pd 'tukang kejut' utk bgn sahur tu...
hihihi...
btw, thanx my rumate sbb rajin nk kejut sahur tp sowie la effa kdg tu mls nk bgn sahur...
huhuhu...
nway, effa smlm geledah file lame, t'jmpe la benda kt bawah ni..
bnda kt bwh ni mmg seswai utk dgunakn oleh 'tukang kejut'......
hihihi...
nk taw cmne care nk kejut org bgn sahur?
jom kiter usha jap yg kt bwh ni...


Tips kejutkan orang bersahur


Dibawah ni ada2 tips menarik untuk dicuba:-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..
1. pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia...
3. renjis air kat muka dia...sambil panggil nama dia...
4. tampar tampar manja pipi dia..sambil panggil nama dia...
5. tutup kipas/air cond


tapi kalau still tak ada effect
1. jerit nama dia kuat kuat...
2. gigit ibu jari kaki dia..cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi...kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
6. jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit

tapi kalau still tak ada effect gak
1. pergi kat telinga dia...then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia byk kali...
2. pergi kat dia, baca je surah yaa sin!

tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir
1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya


amacam?
klass x care kejut tu?
hihihi...
eventhough hr ni dh pose 20, tp still bole apply lg nnt....
'tukang kejut' leh try gune care2 kt atas ni plak utk kejut org2 yg susah nk bgn sahur tu (kecuali effa) utk 10 hari t'akhir pose ni....
for sure org yg smpai kna gne care on part 3 tu especially akn sng bgn sahur lps ni...
hihihi....

k la, effa nk g usha file2 lain plak...
nk tgk ade lg x pape yg menarik utk d share ngn korg sume...
so, adios for now...
c u next time....
daaaa.....

2 comments:

Melz said...

hahaha..sama la den nie pun payah nak bangun..keh² tup² ada mimpi yang chambest

~effa~ said...

emmm...
tu la psl...
taun ni bru skali bgn sahur...
hohoho....